Denim Fun & Facts: Destroy finish

7 februari 2017, In: Denim & Fashion
1

Nadat de jeans helemaal in elkaar is gezet wordt de jeans vaak nog handmatig bewerkt, dit noemen we finishes. De versleten plekjes op je jeans worden gecreëerd door het destroy effect.

Met een kleine slijptol wordt de jeans bewerkt om versleten plekjes te creëren op bijvoorbeeld de zak intast en achterzakken, maar ook op het bovenbeen ter hoogte van de zakvoering. Deze manier van slijtage hoort bij de gedachte dat een jeans een ‘worker’ is. Door al het zware werk slijt de jeans op de plekken die veel gebruikt worden. Soms wordt de jeans na destroy ook weer ge-repaired met bijvoorbeeld een zigzag steek, dit wordt stich & repair genoemd. Al dit werk wordt handmatig gedaan, en hierdoor is elke jeans uniek!

Blog-DestroyJeans-2

Hi welkom bij Carpe Denim by Jeans Centre, jouw dagelijkse update over alles wat met jeans te maken heeft! Denim is onze passie en dit willen we graag met jou delen. Leer alles over denim, doe inspiratie op, neem een kijkje achter de schermen en lees alles over de laatste trends op het gebied van lifestyle & fashion. See you @ Jeans Centre!